Faaliyetlerimiz

Eğitim Faaliyetlerimiz

Çocuk Evlerimizde kalan çocuklarımızın sosyal, kültürel, fiziksel ve eğitim alanlarında gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli eğitim modülleri uygulanmaktadır.

Kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocuklar için özel içerikle hazırlanan ”Mutlu Çocuk Dergisi” ülkemizde ve dünyada bu alanda çıkarılan tek dergi olarak yayın hayatını sürdürmektedir. Okul öncesi ve 7-14 Yaş olmak üzere iki ayrı konseptte çıkan dergi; değerler ve karakter eğitimini temel almakta olup, her sayısında çocuklarımızın önemli şahsiyetlerle yaptığı röportajlar yer almaktadır. Ayrıca çocuklarımız dergiye kendi yazıları ve çizimleriyle de renk katmaktadır.

Eğitim Komisyonunun öncülüğünde başlatılan ve yürütülen Mutlu Yuva Dergisinde, Çocuk Evlerimizde kalan çocuklarımız için yapılan faaliyetler ve dezavantajlı çocuklara özel bilgiler uzman psikologlar ve yazarlar tarafından kaleme alınmaktadır.

Sağlam kişilikli, hedefine kilitlenmiş, dürüst ve saygın bireyler yetiştirmek için eğitimin temel metot ve kavramlarının çocuğa etki eden “bakım veren, hamiyet aile vb.” tüm kişiler tarafından ortak tutum olarak benimsenmesi için bu kişilere yönelik eğitim çalışmaları yapılmaktadır.